8 -9 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı şeker
2 yumurta
Kakao - Vanilya - 1 paketten biraz daha az kabartma tozu
Bir su bardağı yoğurt ( süt de kullanabilirsiniz ama yoğurt ile yaptığım muffinler sanki daha yumuşak oluyor )
Yarım su bardağından az fazla sıvıyağ
Muffin yaparken püf nokta şeker ve yumurta normal kek yapar gibi köpürene kadar çırpılmayacak düşük devirde 5 dk yeterli . Manuel'de çırpabilirsiniz . Bir diğer nokta da sıvılar ve kurular ayrı karıştırılacak .
- Tozşeker, vanilya ve yumurtaları 5 dk. Çırpın ( fazla köpürüp krema gibi olmayacak )
- Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar manuel çırpın.
- Başka bir kapta un ve kabartma tozunu kakaoyu eleyip karıştırın
- sıvı karışım ile kuru karışımı birleştirin fakat Sıvı karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin . Mikserin en düşük devrinde sadece homojen olması için az bir süre çırpın .
- Muffin kağıtlarına 2 yemek kaşığı karışımdan koyun.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk. pişirin. Kontrol ederek fırından alabilirsiniz 5 dk. soğuması için bekleyin. Daha sonra isterseniz kağıtlarından çıkarabilirsiniz
- Üzerine ister pudra şekeri veya krema , isterseniz de benim gibi çikolata sosu ve Hindistan cevizi koyabilirsiniz . Tamamen zevkinize kalmış . Çikolata sosunu 3 çay bardağı süt ile oldukça koyu yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder