23 Temmuz 2014 Çarşamba

ÜZÜNTÜLÜ GEÇEN GÜNLER

Öncelikle Kur' an-ı Kerim' in indirildiği, kulun Rabb' ine en yakın olduğu, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemiz mübarek olsun inşallah. Peygamber Efendimiz s.a.v ' in kadir gecesi için okumuş olduğu dua ile başlamak istiyorum. Allahümme inneke afüvvün kerimün tühıbbül afve fa' tü anni  Amin . ( Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affı seversin, beni de affeyle )
 
Yazamıyorum.... Yazacak çok şeyim var ama elim gitmiyor. Müslümanlar katledilirken normal bir şekilde yaşamaya devam edemiyorum. Ailece üzüntülü günler geçiriyoruz. Masum çocuklar öldürülürken bizim burda içimiz dağlanıyor.

Hiç acıma yok bu İsrail denilen devlette . Özellikle çocuklara ve kadınlara yapılan işkence. Onlara sorsan şu anda değiştirilen tevratta yazan çocukları öldürün , kadınların karnını değiş gibi ayetleri olduğu için ibadet ediyorlar !!! çocukların korku içinde bomba seslerinden kaçışmaları , o yavrulara annelerin sıkı sıkı sarılmaları onları yedirecek süt ekmek bulamamaları .....

 O masum çocuklar gözümün önünden gitmiyor. Anneleri babalarının belki hala yaşıyordur umudu ile kalbini dinlemeleri , acaba nefes alıyormu  diye bakmaları sonra öldüğünü anlayınca ağlayışları ..... yazarken bile elim titriyor.

Maalesef kınamaktan ve lanetlemekten öte geçemeyen bir politikanın içindeyiz. Biz dünyevi dertlere düştükçe , onlar daha fazla çalışıp bilimde , fende ilerleme derdinde. 100 yıl ilerisinin planlarını yapıyorlar. Artık bu gafletten uyanmanın vakti geldi. Birbirimizi eleştirmekten , kibirden ve ayrımcılıktan uzak durmalıyız. Ümmetçi olmalıyız !

Biz millet olarak olduğumuz yerde sayıp, pc ekranından lanetliyoruz , kınıyoruz ,boykot ediyoruz çağrıları ile ilerleme kaydedemeyiz. Boykotun da bu şekilde olmaması lazım. Biz bu ürünleri almayalım tamam da. asıl iş süpermarketlere düşüyor. Birlik olup ürünleri raflardan çekmeleri lazım. Ben milletimizi anlayamıyorum. markete gittiğimizde biz ailece o kadar dikkat ediyoruz ki aldığımız ürünlerin etiketlerini okumaya. sürekli etiket okuyoruz. ve içeriği doğal olmayan ürünleri almamaya çalışıyoruz. Sadece Coca Colayı boykot etmekle kalmayalım. asitli hiçbir ürünü evlerimize sokmayalım. Zor değil bunu başarmak. Biz nasıl davranırsak çocuklarımız da öyle davranır. Rol model olarak anne babadan başka kimseyi almıyorlar.
 
 Ayrıca Çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmenin derdine düşmeliyiz. Kendimizi her alanda geliştirmeliyiz. Onları özellikle televizyondan uzak tutmalıyız. Hiç tv ye bakmasa da olur. çocuklarımızın yanında olmak yeterli değil. Önemli olan onlarla kaliteli zaman geçirmek.  ( Eski bloğumda SÜBLİMİNAL mesajlar üzerine ayrıntılı bir yazı yazmıştım. O yazıyı buraya da taşıyacağım )  Artık uyanacağız ve çevremizi de uyandıracağız. Hiç birimizin garantisi yok. Bu insanlar bir şekilde öyle böyle büyümeye ve dışardan destek almaya devam ediyorlar yarın öbür gün bize saldırmayacakları ne malum !!!
 
Bu yüzden bir yerden başlamamız ve bu yaşananları 3-5 gün sonra unutmamamız lazım. Artık İsrail ürünlerini evlerimize mümkün mertebe sokmayalım. yediğimize içtiğimize dikkat edelim. Bunun için GİMDES' i takip edebilirsiniz . İnsanlar helal sertifikası deyince sadece İslami usullere uygun mu değil mi ona bakıyorlar. Aslında bu iş hiç öyle değil. Genetiği değiştirilmiş , içeriğinde yapay , kimyasal madde bulunduran sağlığı tehdit eden ürünlerde helal değil ve Gimdes işte bunun için çalışıyor. Örneğin Ülker güvenilir diye çevremdeki herkes alıyor. ama biraz araştırdığınız zaman aslında hiçte öyle olmadığını görebilirsiniz. Şu anda çikolata için afia ve tadelle den başka helal sertifikası alan ürün yok !!!
 
 
 
Tüm bunların ötesinde bir konuyu daha paylaşmak istiyorum. Yardımlaşma !!!

Bu yazımda yetim hakkı üzerinde durmak istiyorum 

Hadis -i Şeriflerde buyuruluyor ki '' Yetimi güzel terbiye ederek büyütenle kıyamette beraber oluruz ''

Yetimlere İyilik Etmek 54 Farz’dan birisidir. Allah bir çok Ayet-i kerime’sinde yetimlere iyilik yapmayı emretmiş, onların haklarını gözetmeyenler hakkında şiddetli ikazlarda bulunmuştur 

BAKARA  SURESİ 177. AYET:

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

 Beklemeyelim! Yetim bizim ayağımıza gelsin yardım edelim demeyelim !


Yetimlere sahip çıkıp onlara umut olmak istermisiniz ? 
İHH aracılığı ile ayda 90 TL gibi cüzi bir rakamla sizde bir yetimi sahiplenin ! 
Gülsün yüzleri yavruların ... 
Web sitesinden ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz . Sahip çıktığınız yetimi takip de edebiliyorsunuz ayrıca http://www.ihh.org.tr

Uzun bir yazı oldu ama içimi biraz dökmeye çalıştım . Selam ve dua ile






Hiç yorum yok: