10 Ocak 2015 Cumartesi

Hindistan cevizli toplar ve minik tuzlu kurabiyeler

Pratik 2 tane tarif ve özellikle tuzlu kurabiye aynı pastane kurabiyesi gibi oluyor ...
 
 tuzlu kurabiye
 
125 gram tereyağı
yarım su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
1 yumurta beyazı  ( sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
1 türk kahve fincanı çörek otu
1 türk kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı toz biber ( pul biber değil )
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
 
Tüm malzemeler yoğrulacak ( un miktarını hamura göre arttırabilirsiniz yumuşak bir hamur olması lazım )
küçük küçük yuvarlayıp şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizilecek üzerine yumurta sarısı 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin .
 
 
Hindistan cevizli toplar
 
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 vanilya
yarım paket puding ( çikolata -çilek - vanilya  tercihe bağlı )
yarım paket toz krem şanti
 
süslemek için Hindistan cevizi
 
süt - şeker - irmik tencereye koyulup pişirilecek. koyulaşınca ocaktan alınıp içine vanilya eklenecek.
 
sıcakken içine puding ve toz şantiyi ekleyip biraz ılıyınca yoğurup yuvarlayın - Hindistan cevizine bulayın . isterseniz çikolata veya fındık ile de süsleyebilirsiniz.
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: