18 Ağustos 2014 Pazartesi

Günün tatlısı muffin

 Oğlum ve ben tam bir gofret canavarıyız (: evde gofret yapan süperwomen bir ev hanımı görürseniz  banada haber verin (:  dışardan tatlı almamaya evde yapmaya gayret etsemde gofret alımına engel olamıyorum . Bugün muffin yaptım  sık sık yaptığım bir tariftir.
 
 
  8 -9 yemek kaşığı tepeleme un
  1,5 su bardağı şeker 
  2 yumurta
  Kakao -  Vanilya - 1 paketten biraz daha az kabartma tozu
 Bir su bardağı yoğurt ( süt de kullanabilirsiniz ama yoğurt ile yaptığım muffinler sanki daha yumuşak oluyor )
 Yarım su bardağından az fazla sıvıyağ 


Muffin yaparken püf nokta şeker ve yumurta normal kek yapar gibi köpürene kadar çırpılmayacak düşük devirde 5 dk yeterli . Manuel'de çırpabilirsiniz . Bir diğer nokta da sıvılar ve kurular ayrı karıştırılacak .
  1.  Tozşeker, vanilya ve yumurtaları 5 dk. Çırpın ( fazla köpürüp krema gibi olmayacak )
  2. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar manuel çırpın.
  3. Başka bir kapta un ve kabartma tozunu kakaoyu eleyip karıştırın
  4.  sıvı karışım ile  kuru karışımı birleştirin fakat  Sıvı karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırarak ilave edin . Mikserin en düşük devrinde sadece homojen olması için az bir süre çırpın . 
  5. Muffin kağıtlarına 2 yemek kaşığı karışımdan koyun. 
  6. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında  yaklaşık 20 dk. pişirin. Kontrol ederek fırından alabilirsiniz  5 dk. soğuması için bekleyin. Daha sonra isterseniz  kağıtlarından çıkarabilirsiniz 
  7. Üzerine ister pudra şekeri veya krema , isterseniz de benim gibi çikolata sosu ve Hindistan cevizi koyabilirsiniz . Tamamen zevkinize kalmış . Çikolata sosunu 3 çay bardağı süt ile oldukça koyu yaptım.

Hiç yorum yok: