9 Eylül 2015 Çarşamba

Scrapbook

40. Haftanın sonundan selamlar 😁
Hazır bebek bayağı Gecikmiş iken bu yazıyı da yazmak istedim . 



Bebek anı defterlerini nedendir bilmiyorum ama gereksiz buluyorum . Bu Yüzden scrapbooking olayına el atmak istedim çünkü bu çok eğlenceli ve tam da benim Tarzım 😂 

Öncelikle scrapbooking nedir nasıl yapılır bunları anlatalım . 

Aslında fotoğraf albümdür ama günlük tutma şeklinde hazırlanır. Her Fotoğrafın bir hikayesi vardır. Bir objesi vardır. Onu anlatacak bir kağıt, boncuk , Düğme, vs vardır. Kısacası günlüğümüzü fotoğraflı ve somut eşyalı tutuyoruz. Gazete dergi küpürleri dahil  herşey dahil ...

İlk önce nasıl bir albüm kullanacağımıza karar vermemiz lazım. Hatta albüm yerine çeşitli ebat ve renklerde bulunan ajanda da kullanılabilir. tamamen yaratıcılık meselesi. 

Ben bu noktada tabi ki defterimi kendim Yaptım . Evde bulunan bir ajanda english home dan kalma ambalaj kağıdı yine evde bulunan çiçek vs. Silikon tabancası ile yapıştırdım üzerine yıpranmaması için ayrıca jelatin kapladım. Çok eğlenceli oldu 

Ben fotoğraf günlüğümü Çocuklarım için genellikle analog makinadan tutmayı düşünüyorum. (İnstaxmini 8) Ama normal fotoğrafları da hayal gücünüze göre keserek kullanabilirsiniz. 
Sonra
çeşitli şekillerde kesen makaslar - renkli kağıtlar- yapıştırıcı - şekilli delgeç - değişik çıkartmalar- çift taraflı renkli bantlar vs. edinin.

Günün hatıra resmini sayfanıza yapıştırmadan önce tasarımını yapmanız lazım. nasıl bir şablon çalışmak istiyorsanız a4 kağıda çizebilirsiniz. kullanacağınız dekor objelerini belirleyin ve  tasarlayın sonra yapıştırın. 

Internette Detaylı arama yapmanızı fikir edinmek açısından tavsiye ederim . 

Anne of Green Gables ın yazarı L.M. Montgomery de (1874-1942) kendi kişisel scrapbook serileriyle  bilinir. Yazarın bir kaç scrapbookuna http://lmm.confederationcentre.com/ adresinden ulaşabilirsiniz . 

Çok zevkli bir hobi kolay gelsin🙋😊

 


1 yorum:

Pembe Dünyam dedi ki...

merhaba ne güzel bloğunuz var yeni keşfettim, takipdeyim, bende beklerim :)